La Diada enceta els actes del Tricentenari a la Garriga

Última revisió 19-08-2014 09:58
03/09/2014

La Garriga organitzarà de l’11 de setembre al 21 de novembre una desena d’activitats per commemorar el Tricentenari de 1714.
El programa d’actes s’inaugurarà l’11 de setembre amb l’espectacle poètic “Hem escollit. Vinguts del que fórem, restem el que som” que es farà durant l’acte institucional de la plaça del Silenci. 

La Diada a la Garriga també comptarà amb l’aplec de sardanes i l’ofrena de flors, el dia 10, i la pujada al turó de la bandera i la cantada d’havaneres, el dia 11.

Serà durant el mes d’octubre quan es concentrarà tot el gruix d’activitats del Tricentenari amb dues conferències (dies 9 i 23) i tres sessions familiars, que permetran explicar la celebració a petits i grans amb jocs i contes. En aquest sentit, es farà un hora del conte especial (dia 4) sota el títol “Avi, què va passar el 1714?”, un taller de sabors (dia 17) amb Regina Martí que permetrà descobrir la revolució d’olors, textures i sabors de la Catalunya de finals del segle XVIII i un taller (dia 25) a càrrec d’Àura Didàctica que portarà als seus participants a viatjar al passat. Completarà l’oferta, un taller de jocs històrics, que ja es farà durant el novembre.

La programació del Tricentenari també comptarà amb l’exposició “300 anys després” que planteja una mirada detallada sobre com es va desenvolupar la Guerra de Successió i compara com era el país a principis del segle XVIII i com és avui en els diferents àmbits de la política, l’economia i la societat.

Actes Tricenteneri la Garriga
Actes Tricenteneri la Garriga

Documents adjunts