Jordi Pubill, nou alcalde de la Garriga

Última revisió 26-03-2019 10:02
25/03/2019

La fins ara alcaldessa Meritxell Budó ha deixat el seu càrrec al capdavant de l’Ajuntament per incorporar-se a la Conselleria de Presidència en substitució d’Elsa Artadi. Budó ha pres possessió del càrrec de consellera de Presidència i portaveu del Govern aquest al matí. La renúncia de Budó a l’alcaldia ha suposat el nomenament de Jordi Pubill com a alcalde del municipi, després que el regidor rebés 12 vots favorables en un Ple celebrat ahir al vespre.

En el Ple de renúncia, Budó va acomiadar-se de l’Ajuntament, satisfeta dels gairebé 9 anys que ha passat a l’alcaldia i agraint la tasca de la resta de grups polítics, la implicació de la ciutadania en el dia a dia de la Garriga i la bona feina del personal municipal. “Sóc conscient que abandono la seguretat del poble per obrir un camí incerteses”, va explicar, i va assegurar que ho feia perquè el president de la Generalitat havia confiat en ella, i també perquè tant Puigdemont com Turull així li ho havien demanat.

Al seu torn, els i les regidores del consistori van desitjar-li sort i encerts en aquesta nova etapa. La portaveu d’ICV, Carme Pérez Ferrarons, va reconèixer-la com a “dona valenta i treballadora”; el regidor de SI, Xavier Bernaldo, va destacar-ne el seu compromís amb la independència de Catalunya, el regidor socialista Álex Valiente va demanar-li responsabilitat en la seva tasca a la Generalitat i va recordar alguns dels moments complicat que havien passat, com la moció de censura del 2008. Des de C’s, Ángel Guillen va subratllar-ne la “capacitat de treball” i va definir-la com una “pencaire de la política”. Segons la CUP, Budó es mereixia el càrrec perquè l’havia “lluitat” durant els 4 anys de mandat: “hem tingut una alcaldessa dedicada a una pila de càrrecs polítics i amb una mirada atenta, també, a la Generalitat”, va afirmar la regidora Clara Dachs. Des d’Acord-ERC, Dolors Castellà va agrair l’energia que Budó havia dedicat a l’alcaldia de la Garriga.

Un cop nomenat alcalde, Jordi Pubill va assegurar que assumia el càrrec amb la “màxima responsabilitat i compromís”. També va demanar al Ple seguir treballant “en benefici del poble”, tot trobant el consens necessari per a afrontar grans projectes com el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Pubill va ocupar el número 6 de la candidatura de CiU a les eleccions municipals de 2015 i ha estat regidor de Promoció Econòmica, Indústria  Treball i de Joventut. És militant de PDeCAT i de la Crida Nacional per la República. Nascut el 1987, té formació superior en Màrqueting i Comunicació i actualment treballava de director dels aparcaments de l’empresa SABA a Terrassa.

judit neddermann
judit neddermann