Acció artística pel Dia de la Dansa

Última revisió 22-04-2020 12:36
23/04/2020

El proper  29 d’abril, amb motiu de la diada, es convida tothom a sortir als balcons i als terrats a ballar.

La Garriga viurà el Dia de la Dansa amb una acció artística col·lectiva: el 29 d'abril a les 17 hores es convida tothom a sortir als balcons, terrats i finestres per ballar la Roof Piece, de la ballarina i coreògrafa Trisha Brow.

La peça consisteix en moviments improvisats, que han de ser imitats i que es  traslladen d’un cos a un altre, d’un terrat a un altre. El so de la dansa és el paisatge sonor i es demana vestir roba vermella.

Es tracta d’una proposta de la creadora Maria Montseny que té el suport de l’Ajuntament.

 

  • Qui era Trsiha Brow?

Trisha brown (1936-2017), ballarina i coreògrafa nord americana, va ser una de les màximes exponents de la dansa postmoderna .

 

  • Què era la Roof Piece?

Presentada el 5 de novembre de 1971 a Nova York . Conformada per 8-12 intèrprets, tenia una durada de 30 min. El so era el paisatge sonor que oferia la ciutat.

La peça consistia en l’emissió d’una sèrie de moviments improvisats (moviments abstractes dels braços, del tors, de les cames i el cap) per part de la ballarina situada al primer edifici, els quals havien de ser imitats per cadascuna de les altres ballarines, de manera que aquests s’anessin traslladant d’un cos a un altre, i d’un terrat a un altre, fins a arribar al final de la cadena. 

L’artista pretenia crear un llenguatge “semafòric”, que permetés la comunicació a través de grans distàncies, qüestionant les nocions de visualitat i memòria en la dansa tradicional.

Podeu visualitzar-la aquí: https://vimeo.com/183042451

 

  • On pots ballar-la, el 29 d’abril?

Busca un espai on fer-hi la teva dansa; hauria de ser un lloc elevat amb la superfície plana i el màxim de llisa: un terrat (r oof ), una terrassa o un balcó.

Si pots triar més d’un lloc, tria aquell d’es d’on puguis veure alguna altra persona fent la seva dansa. Quan hagis triat el lloc, habita’l una estona: mira, escolta el paisatge sonor (vent, mar, ocells, campanes, tren, … ), respira.


Com pots assajar-la?

Pots fer solos breus repetides vegades; solos de moviments improvisats a partir de les pautes que proposava Trisha Brown: moviments lliures de braços. tors, cames i

cap . Si tens la sort de poder veure un altre persona des del teu lloc, podeu copiar-vos moviments i interactuar, seria genial i molt més proper a la idea original.

Recorda que no utilitzem cap música sinó que escoltem el paisatge sonor que ens envolta i permetem que ens mogui.

 

  • Quin vestuari et recomanem?

Obre l’armari i busca roba vermella. Preferiblement una samarreta o camisa de màniga llarga i uns pantalons llargs (així el moviment serà més visible des de la distància). Si no, doncs posa’t el que trobis: vestits, faldilles, dessuadora, etc.

 

  • A ballar!

El Dia internacional de la Dansa, el 29 d’abril, a les 17 haurà arribat l’hora de fer la teva dansa roof definitiva.

Posa’t el vestuari, habita l’espai, escolta i gaudeix del moviment ! Pots enregistrar ’experiència per després poder-la veure des de fora i també per a fer-ne una memoria.

Per acabar, pots escriure una frase on reflexionis sobre l’experiència. Pots adjuntar-hi alguna i matge i enviar-la a Instagram @dansaroof i les publicarem; també pots etiquetar-la: #dansaroof

 

Més informació aquí!

Dansa Roof.
Dansa Roof.