Exhibició de dones barberes

Última revisió 15-03-2016 12:51
15/03/2016

El 19 de març la Torre del Fanal acollirà una exhibició de dones barberes, on professionals del sector de la barberia faran una demostració en públic de la seva feina. Serà de 17 a 19 hores i l’activitat serà oberta a tothom.

Aquesta és una de les activitats del cicle amb motiu del Dia Internacional de les Dones que enguany proposa, també reflexionar entorn als estereotips de gènere que encara avui segueixen molt arrelats a la societat. 

Per aquest motiu es vol visualitzar que, encara avui, hi hagi professions molt masculinitzades i d’altres de feminitzades és una bona mostra de la manera com la societat segrega les ocupacions per raó de gènere i crea espais masculins i espais femenins.

 En general, les tasques relacionades amb la cura de persones acostumen a ser les més feminitzades, i les professions que requereixen esforç físic i habilitats tècniques acostumen a relacionar-se amb el gènere masculí. 

Alhora, està comprovat que les professions més feminitzades acostumen a ser menys valorades, menys reconegudes i, conseqüentment, més precàries. Les treballadores, a Europa, guanyen de mitjana un 17% menys que els homes per cada hora treballada, i a Catalunya només un 8,8% dels càrrecs directius d’empreses els ocupa una dona. Els contractes a temps parcial i l’atur també incideixen més en elles que en ells.