Un joc per posar a prova el teu català

Última revisió 28-05-2020 11:32
28/05/2020

Avui és el Dia Internacional del Joc i, per celebrar-ho, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) organitza un joc d’escapada en què la llengua catalana n'és la protagonista.

La iniciativa s’emmarca en el programa "I tu, jugues en català?", que té com a objectiu fomentar l’ús del català a través del joc.

ELS DIACRÍTICS HAN VOLAT és el títol del joc en què es podrà participar del 22 al 31 de maig. L’objectiu del joc és ajudar el Dr. Dídac Crític, que ha perdut la seva proposta per a l’Institut d’Estudis Catalans de mantenir només 15 accents diacrítics. Els fulls en què els tenia apuntats han volat un dia de molt de vent i han quedat disseminats per espais emblemàtics de la ciutat. Ara, el Dr. Dídac Crític no recorda quins diacrítics proposava mantenir i necessita trobar-los. Els participants aniran passant per proves que els faran passar per diversos llocs emblemàtics de la ciutat i que els portaran als diacrítics perduts.

Per començar-hi a jugar, només cal que envieu un missatge electrònic al Dr. Dídac Crític (drdidaccritic@cpnl.cat) oferint-li la vostra ajuda per buscar els diacrítics extraviats, del 22 al 31 de maig. Immediatament després de l’enviament rebreu un missatge amb tota la informació que necessiteu per jugar.

Característiques del joc:

  • Joc en llengua catalana.
  • El joc dura entre 60 i 90 minuts.
  • És de dificultat mitjana.
  • Per a jugar sol o acompanyat.
  • Apte per a adults o famílies.
  • Tipus trencacaps

Joc per practicar el català.
Joc per practicar el català.