Premis de l'Endevina-la 2019!

Última revisió 18-11-2019 12:53
20/11/2019

El joc Endevina-la!, de l’Oficina de Català i l’ASIC, ha rebut un més de 10.000 respostes per part de la ciutadania, que s’ha animat a participar al concurs i ha intentat resoldre les prop de 100 endevinalles que durant el mes d’octubre podien trobar-se als comerços del poble.

 

El primer premi de l’Endevina-la! ha estat per Quim Monserdà, que ha rebut 100 euros en vals de compra. El segon premi, de 75 euros en vals de compra, se l’ha endut Josep M. Pareras, i el 3r ha estat per a Lourdes Igartua, de 50 euros també en vals. Els noms es van donar a conèixer en directe per Ràdio Silenci.

Des de l’organització de la iniciativa es fa una molt bona valoració de l’edició d’aquest any, que ha registrat una molt alta participació. També es vol donar l’enhorabona a totes les persones que hi ha volgut jugar, per mostrar interès per la llengua i per la proposta.

Malgrat que en aquesta edició s'havia modificat el sistema de participació del joc per facilitar el recompte de butlletes, més d'una cinquantena de garriguencs i garriguenques han sabut respondre gairebé el centenar d'endevinalles correctament, sense cap error.

Un 62% de les persones participants han estat dones; la més petita de 8 anys i la més gran de 80. També s'ha observat que la mitjana d'edat de participació és de 40 a 65 anys i que només un 2% del jovent hi ha jugat.