Pla de xoc per al comerç i la restauració

Última revisió 27-05-2020 12:31
27/05/2020

Ajuntament, comerços i establiments han unit esforços per per plantar cara a la crisi i el sector es mostra preparat per tirar endavant.

L’estratègia és fruit d’un treball conjunt i s’ha dissenyat a partir d’una acció coordinada i de nombroses trobades (virtuals) entre el consistori i representants del sector.

Fase d’urgència

En la seva 1a fase, que és l’actual, el pla desplega accions orientades a la reobertura segura dels establiments. Es centra, sobretot, en qüestions de seguretat i en una obertura dels negocis efectiva. Es subministraran EPIs i materials de seguretat a comerços, bars i restaurants, i aviat s’iniciarà una formació en manipulació d’aliments especialment adaptada a qüestions relacionades amb la Covid-19.

Campanya Fem Poble

En una 2a fase, que anirà de juliol a setembre, es proposa contribuir a una recuperació ràpida i eficaç. Preveu accelerar la implementació de canals de distribució alternatius i aposta per la digitalització ràpida i adaptada a cada negoci. També es reactivarà la campanya Fem Poble per conscienciar la població del valor del comerç local i del seu paper fonamental, no tan sols en l’economia local, sinó en la cohesió i la integració social del seu entorn.

Nous escenaris
En una 3a fase, que aniria d’octubre a Reis, el pla projecta un horitzó a mig-llarg termini: preveu diferents contextos en què la Covid-19 pot tenir cert impacte i estudia com anticipar-s’hi. Entre els seus objectius hi figura, per exemple, la programació d’una campanya de Nadal singular preparada per a un “escenari Covid”.

El pla s’ha conceptualitzat en base a les necessitats i les inquietuds del sector, amb el qual  l’Ajuntament hi té una interacció constant.

Es duen a terme accions per dinamitzar el sector.
Es duen a terme accions per dinamitzar el sector.