Noves actuacions del projecte La Garriga Biocides Zero

Divendres, 14 de desembre de 2018 a les 10:00

La Garriga va fer un pas més en el seu projecte Biocides Zero amb la instal·lació del primer rusc municipal, al barri de Querol, el 13 de desembre passat.

L’Àrea de Salut de l’Ajuntament de la Garriga inicia així un projecte d’apicultura urbana. Aquesta és una pràctica estesa arreu del món i molt popular a ciutats tan importants com Nova York o Londres.

L’Ajuntament de la Garriga emmarca aquesta actuació dins la filosofia Biocides Zero, que té com a objectiu millorar la salut de l’ambient més proper a la ciutadania.

Com a projecte complementari, la instal·lació de ruscos d’abelles municipals dins el municipi pretén millorar la pol·linització de les àrees verdes de l’espai públic, jardins particulars o agricultura del terme municipals. Tanmateix, aquestes abelles son una espècie sentinella de la salut del medi ambient. La presència d’abelles a la Garriga serà un indicador de la salut del municipi.

D’altra banda, el proper dissabte 15 de desembre a les 16 h, l’Ajuntament de la Garriga ha organitzat una nova trobada oberta a la ciutadania per explicar el projecte Biocides Zero.

Durant l’activitat, s’alliberaran diferents exemplars de mussol comú a la zona agrària de darrera la Bòbila, prop del bosc del Malhivern.

Aquesta espècie, que està en perill d’extinció al Vallès, contribuirà a mantenir l’equilibri de l’ecosistema de la zona controlant la població de rosegadors.

Aquesta serà la segona trobada d’aquestes característiques que es durà a terme al municipi per donar a conèixer a la ciutadania el projecte. En l’anterior ocasió, es van alliberar cinc eriçons i un astor, un au rapinyaire que s'alimenta de petits ocells i rosegadors.

Darrera actualització: 14.12.2018 | 10:48