Més d'1,5 milions d'euros en inversions pel 2019

Última revisió 20-12-2018 16:55
20/12/2018

Els pressupostos de l’Ajuntament de la Garriga pel 2019 arriben als 18.431.029€ i preveuen més d’1,5 milions d’euros en inversions al municipi. Entre aquestes inversions, s’ha inclòs la creació d’un camí de vianants i bicicletes de la Garriga a l’Ametlla, amb un cost de 200.000€. Aquesta va ser una de les propostes finalistes del Pressupost Participatiu (va ser el segon projecte més votat, però no va quedar guanyador pel seu cost).

Altres inversions previstes, a banda dels 200.000€ destinats als projectes guanyadors del Pressupost Participatiu, són la pista d’atletisme a la zona de Can Terrers (78.500€), la millora de la senyalització dels polígons industrials (125.000€) o diverses actuacions d’adeqüació a les escoles (82.000€).

Com en els darrers anys, l’equip de govern ha presentat uns pressupostos amb l’objectiu de continuar amb unes finances de l’Ajuntament sanejades, sense augmentar la pressió fiscal a la ciutadania. També es mantenen els serveis i suport a garriguencs i garriguenques, amb gairebé 7 milions d’euros. Tot plegat, mantenint l’equilibri entre ingressos i despeses.

També se segueix amb les polítiques i plans de foment de l’ocupació (275.000€ per a plans d’ocupació) i amb el compromís amb les entitats i clubs esportius, amb un augment del 5% del pressupost destinat a subvencions, arribant als gairebé 1.280.000€.

Els pressupostos es van aprovar en el plenari del mes de desembre per 13 vots a favor (PDeCAT, Acord, PSC i Solidaritat) i 4 en contra (CUP, Ciutadans i ICV).

L’alcaldessa, Meritxell Budó, va explicar que es tracta d’un pressupost que “ha de donar continuïtat a l’Ajuntament, malgrat el final de mandat”. “Habitatge, ocupació i canvi climàtic han de ser eixos pel proper mandat”, va afegir Budó.

En la seva exposició, el regidor d’Hisenda, Jordi Calatrava, va remarcar que es tracta d’un pressupost “per donar resposta a les necessitats de tota la ciutadania, basat en les línies estratègiques del mandat 2015-19. És el millor punt de partida per la propera legislatura”.

Des de la CUP, Clara Dachs va opinar que es tracta d’un pressupost “fortament marcat pel continuisme” i “sense canvis substancials” respecte anteriors pressupostos. També va destacar el poc temps per analitzar-lo amb què van comptar.

En aquesta línia també es va expressar el representant de Ciutadans, Ángel Guillén, que va afegir que es tracta d’un “pressupost poc flexible als canvis i continuista”.

Alex Valiente, des del PSC, va votar a favor i es va mostrar “satisfet per les respostes rebudes” a les propostes fetes des del seu grup”, malgrat també va destacar la tardança en rebre les xifres.

Per la seva banda, Xavier Bernaldo, de Solidaritat, va explicar que gairebé totes les seves propostes han estat recollides. “Creiem que equip govern ha tingut voluntat d’arribar a acords”, va afegir.

Finalment, Carme Farrerons, des d’ICV, va votar en contra de l’aprovació per considerar els pressupostos “insuficients” pel que respecta a polítiques socials, sobretot les referents a habitatge social, i a les referents a accessibilitat viària i mobilitat sostenible.

Carril bici
Carril bici