Lluita biològica contra el pugó

Última revisió 06-08-2019 18:39
06/08/2019

Entre el 5 i el 9 d’agost es durà a terme un rentat de l’arbrat de dos carrers de la Garriga per tal de combatre una plaga de pugó. Es tracta dels til·lers del carrer Calàbria i dels roures de l'avinguda Pau Casals.

És tracta d’una aplicació de sabó potàssic, amb una triple finalitat de manera que per una part es renten les melasses, té efecte insecticida tot i que respecta la fauna útil, i actua com adob per a l’arbrat. Es tracta d’un producte catalogat com a adob que es troba autoritzat per a la seva aplicació en agricultura ecològica, en tant que es respectuós amb el medi.

Com ja fa anys, per tal de combatre el pugó en l’arbrat del municipi es segueixen criteris de Gestió Integral de Plagues (GIP). En els carrers més conflictius, amb més pressió de públic s’apliquen tècniques d’endoteràpia amb el que s’assegura la NO presència de plaga. En altres carrers, la majoria, es du a terme lluita biològica, mitjançant l’alliberament de fauna útil, o sigui fauna que actua en contra del desenvolupament de la plaga.

En el cas del pugó enguany s’ha fet alliberament d’Adalia bipunctata, un tipus de marieta que n’és depredadora, tant a l’estat larvari com a l’estat adult.

pug?³
pug?³