L'Alhambra torna a obrir les seves portes el dia 29 d'agost

Última revisió 28-08-2014 12:07
25/08/2014

El Cinema Alhambra reobrirà les seves portes el 29 d’agost amb una festa a partir de les 21 h i la projecció de El Niño, dirigida pel mallorquí Daniel Monzón i interpretada per Luis Tosar, Sergi López i Eduard Fernández.

D’aquesta manera es posa punt i final a prop de deu mesos de tancament i a més d’un any de campanya per tal d’aconseguir els diners necessaris per adaptar el cinema i per comprar un projector digital, dos dels requisits claus perquè l'emblemàtic cinema no hagués de tancar.

Segons el Cineclub la Garriga, "L'acció Alhambra es pot considerar un veritable èxit col·lectiu que ha posat a prova no només als amants del cinema sinó a tots els ciutadans de la Garriga. Tots plegats han permès evitar el tancament d’un espai centenari i reconvertir-lo en un equipament per celebrar-hi concerts i altres actes cívics i culturals”.
Construït el 1913 (amb una façana modernista) el local acumula cent anys d’història d’oci i cultura a la Garriga. Seu d’orfeons i de mítings polítics, de balls i de teatre, el cinema va inaugurar el Cafè –avui desaparegut– el 1914. Les primeres projeccions daten del 1928.


Dirigit des de finals de la dècada dels 70 per Josep Maria Miró, és un dels pocs cinemes anomenats de poble que queden a Catalunya. Durant tots aquests anys, en Miró –com se’l coneix familiarment– oferia fins el novembre passat cada setmana programacions dobles, especialitzant-se en el cinema europeu i d’autor, projectant versions originals i cinema català. Però amb els canvis tecnològics la sala s’havia quedat enrere. Dotat d'un projector de 35 mm, cada vegada era més difícil trobar pel·lícules en aquest format i des de finals del 2013 ja totes es distribueixen en format digital. Els propietaris, però, no podien fer front a la despesa de comprar un projector digital i va ser en aquest context, que es va engegar la campanya SOS Alhambra, que ha aconseguit no només el seu objectiu, sinó també ampliar la consciència de poble de molts garriguencs i garriguenques.