La Garriga ja té un punt de càrrega elèctric

Última revisió 18-09-2014 13:23
17/09/2014

Des del 17 de setembre, la Garriga ja té un punt de càrrega de vehicles elèctric situat a la carretera Nova, al costat del Centre de Visitants. El servei és gratuït i a diferència d'altres punts, no cal tenir una targeta específica sinó que s'activa a través d'un codi QR.

A cada punt de càrrega hi ha un codi QR, que un cop escanejat, permet inscriure's al servei. Estabanell ja té un punt a Granollers i un altre a Tona. L'empresa, que ja ha deixat clar que no és una aposta comercial sinó de voluntat, preveu que el puguin utititzar una desena d'usuaris.

Aquesta actuació és fruit del conveni signat entre l'Ajuntament de la Garriga i l'empresa Estabanell, pel qual es comprometen a realitzar accions vinculades amb la sostenibilitat energètica, en benefici de la comunitat i a favor de la mobilitat elèctrica, per tal que pugui desenvolupar-se per permetre la reducció del consum d’energies fòssils.

L’Ajuntament de La Garriga va adherir-se al Pacte d’Alcaldes de la Unió Europea mitjançant un acord del ple municipal celebrat el 30 de maig de 2012, amb el compromís de reduir l'any 2020, un 20% les emissions de CO2, augmentar l’eficiència en un 20% i aconseguir que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables. Es pren l’horitzó temporal de l’any 2020 per assolir aquests objectius. En aquesta línia, el consistori bonifica l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica pels vehicles elèctrics i ja té dins la flota de vehicles de neteja, un d'elèctric que preveu ampliar en la mesura que s'hagi de renovar.

 

Vídeos

Declaracions Meritxell Budó_inauguració punt càrrega vehicles elèctrics-17/09/14