La Fira de la Botifarra es renova

Última revisió 13-12-2019 09:30
13/12/2019

La 9a edició de la Fira de la Botifarra, que es farà a la Garriga el 7 i 8 de març, ja escalfa motors, amb una nova imatge i fent un tomb estratègic.

La Fira vol potenciar aquest producte estrella del municipi, alhora que convertir l’esdeveniment en una fira agroalimentària i de producte de proximitat.

Així ho ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Meritxell Catalan, en la presentació que s’ha dut a terme aquest dijous a la tarda a Can Raspall. Catalan ha explicat que la intenció d’aquesta renovació és que la fira esdevingui “la culminació” d’una feina que s’ha de fer durant tot l’any, que és “donar importància al producte estrella de la Garriga, que sigui símbol d’orgull i que es conegui fora d’aquí”.

Diferents espais

El coordinador de la Fira, Gregori Vizcaíno, ha aprofundit en les noves vessants de l’esdeveniment, que, sense deixar de banda la part festiva i comercial i les activitats, també es convertirà en una fira agroalimentària.

Així, la Fira de la Botifarra tornarà a ubicar-se en diferents espais del centre de la Garriga: a la plaça de l’Església hi haurà la Mostra Gastronòmica, en aquesta ocasió realitzada amb la col·laboració de Projecte Mexcla’t, mentre que la plaça de Can Dachs i Can Raspall reuniran les activitats.

En els carrers Centre i Banys, hi haurà els estands de la fira, enguany agrupats en diferents mostres temàtiques. Com a novetat, se celebrarà la 1a Mostra de Formatges Artesans del Vallès Oriental. També hi haurà la zona de productes cansaladers, amb territoris convidats, i un espai per als productes de proximitat. L’Associació Agrària de la Garriga també serà present en aquesta zona.

El cartell de la fira

La presentació de la fira també ha servit per mostrar el cartell de l’edició 2020, “una imatge que vol posar en valor el producte, unir tradició i innovació i crear un impacte visual, convertint la botifarra en una peça d'artesania i una joia”, en paraules de la seva dissenyadora, Marina Redolad.

Projecte a llarg termini

La regidora de Promoció Econòmica ha remarcat que la bona resposta dels cansaladers del municipi davant aquestes innovacions i ha avançat que es faran reunions de valoració posteriors a la celebració per “aprendre per a la següent edició”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, ha recordat que l’objectiu “és treballar en un projecte de tot l’any” que “cada cop enganxi més cansaladers”.