Informació en relació al brot de grip aviar

Última revisió 30-06-2017 12:31
17/03/2017

Davant el brot de grip aviar del 3 de març passat, el Departament d’Agricultura de la Generalitat ha aplicat les mesures previstes segons directiva europea i n'ha dictat unes d'addicionals als municipis afectats del Vallès Oriental. Aquest virus només afecta a les aus i per tant no comporta cap risc per a la salut de la població.

Per tal d’evitar l’aparició d’un nou focus que pugui tenir importants conseqüències econòmiques en el sector avícola català, es demana la col·laboració de la població aplicant diferents mesures de prevenció i control fins a la resolució del brot.

Així queda prohibida la celebració de fires i mercats d'aus, la cria d'ànecs i oques amb altres aus de corral i s'han d'aplicar diferents mesures en aquelles aus de corral per autoconsum. Des de l'àrea de Salut de l'Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana per tal que comuniqui qualsevol detecció d'augment sobrevingut d'aus mortes. 

La influença aviària és una malaltia viral que afecta principalment a les aus salvatges (especialment les aquàtiques) i les aus domèstiques. El tipus de virus que s’ha detectat en explotacions avícoles a Catalunya és el subtipus H5N8 que només afecta a les aus i NO es transmet als humans, per tant no hi ha risc per a la salut de la població.

Per demanar més informació podeu posar-vos en contacte amb l'Oficina Comarcal del Vallès Oriental (Tel: 93 882 77 47 a/e: avoriental.daam@gencat.cat) el cos d’Agents rurals del Vallès Oriental (93-561.70.00) o l'àrea de Salut de l' Ajuntament de la Garriga (ocabezon@ajlagarriga.cat / 93-860.52.84).

Grip aviar
Grip aviar

Enllaços