Inauguració multitudinària de Can Luna

Última revisió 27-01-2020 14:02
27/01/2020

Unes 500 persones van omplir – a vessar- la sala polivalent de Can Luna amb motiu de la inauguració de l’equipament municipal, aquest dissabte.

Entre el públic hi havia antigues treballadores i treballadores de la fàbrica, membres de la família Luna, representants del consistori – tant actuals com d’altres legislatures-, entitats i associacions.

Des de l’equip de govern, el regidor de Participació, Lluís Marco, va assegurar que aquell era un gran dia per la Garriga i que Can Luna seria un espai que vetllaria, també, per preservar la seva memòria històrica, com a antiga fàbrica tèxtil garriguenca. “No deixarem que el temps s’emporti els records”, va afirmar el regidor. De fet, durant l’acte ja es va poder visitar una mostra documental que havien preparat els fotoperiodistes Ramon Ferrandis i Pepo Segura.

“Teníem una tanca per saltar i avui l'hem saltada”,  va dir l’alcaldessa, Dolors Castellà, al seu torn. Castellà va celebrar la posada en marxa de l’espai i va subratllar-ne, sobretot, l’oportunitat que representa per a la comunitat. “Can Luna és un macroprojecte no només per les seves dimensions sinó per les possibilitats que té”, va apuntar. Alhora, va recordar que aquest era només “un petit pas d’un gran projecte”, que seguirà creixent i desenvolupant-se més.

Des de la família, Josep Maria Luna, nét del fundador de Can Luna, va voler recordar la gent del i les famílies de la Garriga que hi havien treballat. “El meu avi estaria orgullós de veure que aquesta fàbrica passa a formar part del poble, de les seves entitats i associacions”, va expressar. L’acte, que va comptar amb la presència de la consellera de Presidència Meritxell Budó, com a exalcaldessa del municipi, va finalitzar amb un concert-vermut a càrrec del grup coral Kantikune.

També dins la programació especial d’inauguració, la sala petita de Can Luna va convertir-se – dissabte 25 a la tarda i diumenge 26 al matí- en l’escenari de l’espectacle Vida, una obra multipremiada de la Cia. Javier Aranda que va exhaurir les entrades i emocionar el públic.

Des de la seva posada en funcionament, l’Espai Polivalent Can Luna ja acull diverses entitats i associacions, que compten, ara sí, amb un nou equipament per a la seva activitat. A mitjà termini és previst que a l’antiga fàbrica s’hi concentrin, també, Ràdio Silenci i el futur Casal de Joves, entre d’altres serveis.

Can Luna la Garriga
Can Luna la Garriga