El proper dilluns s'iniciaran les obres del camí fluvial

Última revisió 21-09-2015 19:11
08/09/2015

El proper dilluns 14 de setembre s’iniciaran les obres de rehabilitació del camí fluvial del riu Congost entre la Garriga i Figaró. 

Durant els mesos d’estiu s’han dut a terme tasques de desbrossament manual per poder fer mediacions a la zona i estudiar amb més detall la problemàtica que presenta cada punt de l’itinerari.

El passat mes de juny, la Garriga i Figaró, juntament amb el Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, van signar un conveni per a la recuperació del camí fluvial del riu Congost entre els dos municipis. L’objectiu de l’actuació és millorar la connectivitat d’un tram de 3,38 Km situat a la part nord del terme municipal de la Garriga i el Figaró-Montmany.

L’actuació, que té un pressupost de 111.000 euros, millorarà la plataforma per incrementar la seguretat dels usuaris, i solucionarà el pas al gual de la Pessola. Durant les obres el camí quedarà tallat, per aquest motiu ja s’han col·locat cartells informatius i, properament, també s’instal·laran tanques per evitar el pas de vianants.

El camí fluvial del Congost té 37,8 Km de longitud i ofereix paratges tan importants ecològicament com el meandre de Can Gallicant, punt d’unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.

 

Camí fluvial
Camí fluvial