El Ple aprova la moció de Pedalem la Garriga i la CUP

Última revisió 28-05-2020 15:06
28/05/2020

Compromís per ampliar l'espai per a vianants i crear carrils bici provisionals com a estratègia de mobilitat a la Garriga.

La moció, que va presentar la CUP en nom del col·lectiu Pedalem la Garriga, aposta per promoure els desplaçaments a peu i en bicicleta al municipi, tot aprofitant el context d'aquest postconfinament.

Per això, proposa: 

  1. Proporcionar més espai a vianants, tenint sempre en compte les persones amb mobilitat reduïda. Sobretot en aquells carrers amb voreres estretes, així com en els punts on hi ha botigues o negocis on es fa necessari més espai de vorera per garantir les distàncies mínimes per fer front al coronavirus.
  2. Crear carrils bici provisionals en calçada de baix cost (per exemple, amb pintura groga per la senyalització horitzontal i elements verticals mòbils) en carrers principals que disposin d'amplada suficient o en carrils d’aparcament, que estructurin una xarxa a través de la qual es pugui circular en bicicleta i VMP per tot el centre urbà, de forma segura i fluida.
  3. Fer zona 30 tots els carrers del municipi i zona 20 (zones de prioritat invertida) carrers secundaris que permetin de manera segura el pas de vianants i bicicletes de manera preferent.
  4. Elaborar el disseny de la xarxa de carrils bici provisionals, i consensuar-ho a la taula de mobilitat.
  5. Informar la ciutadania de l’ampliació de l’espai pels vianants i de la creació de la xarxa de carrils bici provisionals, a través dels mitjans de comunicació i de la web de l’ajuntament. Tot això hauria d’anar acompanyat de campanyes comunicatives i informatives pel canvi cap a una mobilitat sostenible, còmoda i segura.
  6. Iniciar els acords de la moció al més aviat possible, per a què la ciutadania pugui disposar de l’ampliació de l’espai pels vianants i dels carrils bici provisionals a partir del juny d’aquest any, amb una durada de la xarxa provisional d’un mínim de 6 mesos i realitzar una avaluació de la xarxa amb participació de la ciutadania a finals del 2020.
  7. Donar continuïtat als acords d’aquesta moció i concretar-los en l’espai de participació sobre mobilitat sostenible que el consistori té previst convocar.

La moció va comptar amb 12 vots favorables (ERC, JUNTSxLG, CUP, PSC) i 5 abstencions (C'S i regidors i regidora no adscrits).

El Plenari es va celebrar ahir a la tarda en format virtual i es pot escoltar a la carta a www.radiosilenci.cat.

Una aposta per la mobilitat sostenible.
Una aposta per la mobilitat sostenible.