El ple aprova el nou Reglament Orgànic Municipal

Última revisió 21-12-2018 11:59
21/12/2018

El plenari de desembre va aprovar per unanimitat (17 vots) el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), un document que regula el funcionament de l’Ajuntament a nivell intern i extern pel que fa a la relació amb la ciutadania.

El text és fruit del treball de dos anys dut a terme en les reunions de la Comissió de Participació, on hi han estat presents tots els grups municipals del consistori.

Per a la seva nova redacció, s’han tingut en compte les lleis vigents, com les que fan referència a la transparència i al bon govern i a l’administració electrònica.

El ROM s’estructura en  tres grans blocs, relatius a l’organització del ple i del govern, a la participació ciutadana i al codi ètic de bon govern i transparència.

Entre altres coses, el nou ROM inclou noves fórmules de participació ciutadana, com el fet de poder intervenir en qualsevol moment de les sessions plenàries, o la possibilitat de presentar propostes al ple reduint el nombre de signatures requerides del 15% del cens al 3%. També es recull no limitar el temps de les intervencions dels regidors i regidores en les sessions plenàries i el compromís de redactar un codi ètic de transparència, que l’Ajuntament ja aplica des de fa anys.

L’alcaldessa, Meritxell Budó, va explicar que el nou document “permet avançar i millorar les relacions del plenari i de l’Ajuntament amb la ciutadania, i que els plenaris siguin de vertader interès per la ciutadania”.

Tots els grups municipals es van mostrar satisfets pel nou ROM i pel treball col·lectiu i de consens que l’ha fet realitat.

Ple
Ple