El Parc de Bombers de la Garriga, en funcionament

Última revisió 26-11-2019 18:22
19/03/2019

La Garriga ja és la nova seu oficial del que durant més de 20 anys ha estat el Parc de Bombers s de Figaró-Montmany.

Fa unes setmanes, el cos de bomberes i bombers voluntaris es va traslladar finalment a la nau situada al carrer Mil·lenari del municipi, al  polígon de Can Terrers. Les noves instal·lacions compten amb dos pisos d’uns 200 metres quadrats: a la planta baixa s’hi ubica la cotxera, i el pis superior acull les oficines, els vestidors i serveis com la sala d’estar, la cuina, el menjador i l’espai de descans per a les guàrdies. Segons el cap del Parc, Andreu Requena, les instal·lacions “donaran molta més llibertat de moviments al cos” i també permetran ampliar la flota de vehicles, que s’incrementarà amb un segon camió i un nou tot-terreny.

El Parc presenta una ubicació estratègica. Per un cantó, cobreix dos grans espais naturals (el Montseny i els cingles de Bertí), i per l’altre es troba just a l’eix de la C17, a mig camí dels parcs de bombers de Granollers i Vic. L’equipament abasta  els municipis de la Garriga, Figaró-Montmany, les Franqueses, l’Ametlla del Vallès i Tagamanent. Alhora, com que tots els parcs de bombers funcionen en xarxa, ofereix suport a la resta de zones i municipis. El cos de la Garriga disposa d’un total de 25 efectius (tres bomberes voluntàries i 22 bombers voluntaris) que l’any 2018 van registrar 325 sortides, la majoria per accidents de trànsit.

La nau que acull les noves instal·lacions ha estat cedida per l’Ajuntament de la Garriga, que ha assumit el projecte d’adequació de l’espai, mentre que els equipaments de l’interior, així com el mobiliari i les telecomunicacions, han anat a càrrec de la Generalitat. Paral·lelament, els ajuntaments de la Garriga, Figaró-Montmany, les Franqueses, l’Ametlla del Vallès i Tagamanent mantenen un acord per compartir els costos derivats del lloguer de la nau. 

En cas d’emergència, es pot contactar amb el Parc de Bombers de la Garriga al telèfon 012.

bombers
bombers