Corpus segueix sent la Festa més gran

Última revisió 26-06-2014 13:27
25/06/2014

La Diada de Corpus segueix sent la Festa més gran de la Garriga. Centenars de persones van participar a les diverses activitats, que es van organitzar del 13 al 22 de juny, en què hi destacaven el concert inaugural, la trobada de geganters, la cursa colors corpus run, la Nits dels Aparadors i el dia de Corpus amb la confecció de les 29 catifes.

La Trobada de Gegants

Tot i que la pluja va aigualir la celebració dels 25 anys dels Geganters de la Garriga, que van haver d'anul·lar el correfoc, la trobada de diumenge 15 de juny va reunir una vintena de colles vingudes d'arreu dels Països Catalans. La jornada va començar amb una plantada a l'inici del Passeig i va continuar amb una cercavila, que va acabar a la plaça de l'Església on cada colla va realitzar el seu ball. Des de l'Ajuntament es va voler reconèixer la feina feta per l'entitat amb l'entrega d'una placa commemorativa.

Activitats paral·leles

Com sempre les diverses entitats del municipi van col·laborar amb l'organització d'activitats paral·leles a la Diada amb exhibicions i la Nit dels Aparadors, que es va fer el 20 de juny passat amb gran èxit de públic. El Concurs d'Aparadors el va guanyar Can Mario, el segon premi va ser per Perruqueria Imma  i el tercer pel Racó dels Perfums. Es va donar un accèssit de creativitat a calçats Cañellas, un accèssit sobre modernisme a L'Esborrany i un premi a la millor escenografia a Petit Manhattan.

Visites guiades

Com sempre, la Diada és una oportunitat per conèixer el patrimoni garriguenc: Illa Raspall, el refugi, Santa Maria del Camí, la Fundació Maurí, Can Raspall, la Doma i la Fundació Fornells-Pla. Es calcula que hi van passar més de 1500 persones

La Diada

Durant la diada de Corpus del dia 22 de juny es van confeccionar 29 catifes, dos altars de flors, la font de l’Ou com balla i el mural del barri de Dalt. Des de primera hora, centenars de persones d'entitats, escoles i veïnats van sortir al carrer per realitzar les seves obres d'art efímer. Al matí, s'hi incorporaven dues novetats a l'agenda: un taller  i una jornada castellera amb els Xics de Granollers i amb els de l'Alt Maresme i una mostra de treballs de flor a la plaça Dr Vich.

A la tarda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va visitar el municipi, no només l'ajuntament i les catifes sinó també l'església de la Doma, on va admirar el seu retaule. 

La jornada es va completar amb les sardanes, el veredicte del concurs de cartells, que va guanyar Toni Redondo, la processó i la guerra de clavells que tancava una edició de Corpus exitosa.

Vídeos

El conseller de Cultura Ferran Mascarell al Corpus de la Garriga-22/06/2014

Declaracions de Merixell Budó la catalogació del Corpus

Actuació castellera Xics de Granollers a la Garriga-22/06/2014

VOTV - Corpus de la Garriga 2014

VOTV - Territori 243: Especial Corpus 2014

VOTV - La Garriga s'aboca en les catifes de Corpus

VOTV - Can Barbey, un dels llocs que obre les portes per Corpus

VOTV - La Garriga inicia els actes de corpus amb un concert

VOTV - Explosió de colors a la 1a edició de la Corpus Colors Run

VOTV - Cercavila per celebrar els 25 anys dels geganters de la Garriga

VOTV - Els aparadors de La Garriga també celebren el Corpus