Consulta de cens electoral i vot per correu

Dimarts, 12 de març de 2019 a les 09:00

Ja es pot consultar el cens electoral de les eleccions a les Corts Generals previstes per diumenge 28 d’abril. El cens actual es va tancar el dia 1 de gener i conté els moviments comunicats al padró d’habitants fins al 28 de desembre de 2018, tant  de l’electorat nacional resident a Catalunya com de l'electorat nacional resident absent (que viu a l’estranger) amb majoria d’edat.

 

Des de dilluns dia 11 de març i fins al 18 de març, les persones electores podran revisar i presentar les reclamacions corresponents mitjançant els impresos que es facilitaran a les oficines de  l’Ajuntament. S’estimaran les reclamacions per correcció de dades, alta per omissió al cens, baixa per defunció o inclusió indeguda. Les reclamacions presentades un cop passat el 18 de març, es desestimaran per les eleccions generals d’enguany i es tramitaran per a futurs comicis.

Vot per correu

D'altra banda, ja és obert el termini per sol·licitar el vot per correu per a les Eleccions Generals Espanyoles del diumenge dia 28 d’abril. Poden votar per correu les persones que prevegin que en la data de la votació no seran a la localitat en què els correspon d’exercir el dret de vot. Els electores i les electores residents a l’estranger que són temporalment a Espanya poden sol·licitar la tramesa de la documentació per votar per correu a un domicili de ll'Estat espanyol. També pot votar per correu els electors qui, per malaltia o incapacitat física, no pugui presentar-se al lloc de la votació. Un cop feta la sol·licitud de vot per correu, i en el cas que sigui acceptada, no es podrà votar presencialment el dia de la votació.

El termini per sol·licitar el vot per correu és a partir de la data de la convocatòria (5 de març) i fins a deu dies abans de la votació (18 d’abril). El termini de tramesa de vot per correu certificat acaba el dia 24 d’abril.

Enllaç amb informació (http://www.interior.gob.es/web/interior/elecciones-generales-2019)

 

Darrera actualització: 07.03.2019 | 13:57