Conferència d’Hilari Raguer a la Fundació Maurí

Dimarts, 22 de gener de 2019 a les 08:00

El proper divendres 25 de gener, a les 18.30 h l’historiador benedictí presentarà el seu darrer llibre ‘Tres catalans de la tercera Espanya’ Els casos del general Batet, Carrasco i Formiguera i el Cardenal Vidal i Barraquer’ a la Fundació Maurí de la Garriga.

Hilari Raguer, és un dels historiadors i erudits més eminents del nostre país a l’actualitat i serà el ponent que obrirà els actes que la Fundació Maurí de la Garriga ha preparat per celebrar els seus 50 anys d’activitat cultural que tindran lloc durant tot el 2019.  

Segons l’autor, la tercera Espanya és la dels qui, a la guerra civil, no cabien ni en la blanca ni en la roja, i alguns, com aquests tres, eren perseguits a mort a totes dues.

La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu.

La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona.

Darrera actualització: 18.01.2019 | 12:03