Càpsules formatives de suport a la comunitat educativa

Última revisió 28-05-2020 14:37
28/05/2020

Durant el mes de juny es farà un cicle de xerrades virtual per acompanyar professionals de l’educació i famílies en aquests moments complicats.

L’Àrea d’Educació i formació ha estat en contacte amb diferents col·lectius de l’àmbit de l’educació i també amb famílies, i ha detectat la necessitat d’eines i recursos de suport per a aquests moments tan complexos que estem vivim.

És per això que ha programat unes càpsules formatives que tenen l’objectiu d’acompanyar i assessorar tant professionals de l’àmbit de l’educació com famílies amb criatures.

Les càpsules es faran durant el mes de juny en format virtual i per inscriure-s’hi cal enviar un correu a  aeducacio@ajlagarriga.cat.

S’han programat aquestes sessions:

 • Cura del benestar personal i col·lectiu i eines per acompanyar el vessant emocional (2 i 9 de juny de 17 a 18.30 h).
  Xerrada adreçada a mestres i educadores etapa infantil de 0 a 6 anys a càrrec de Lídia Casanovas de Fil a l'agull

  "Com a mestres, docents, educadores i acompanyants del món educatiu portem ja un rodatge i un seguit de vivències amb relació a aquest període de confinament. Hem hagut de fer un canvi de l’atenció presencial a l’acompanyament online de manera sobtada. Aquesta situació és possible que us hagi impactat de diverses maneres, sovint estressants.
  Volem oferir en primer lloc, un espai on donarem suport i un marc on situar la mateixa experiència viscuda durant aquest confinament. Som un col·lectiu que ens hem hagut de posar al servei, donant suport a infants i famílies.
  La primera càpsula serà un espai de cura i per donar-nos suport a nosaltres mateixes i oferirem algunes pistes sobre com és possible crear espais d’acompanyament emocional i contenció des d’aquest vessant online per tal que pugueu donar suport a les criatures que acompanyeu.
  La segona càpsula serà un espai per adquirir eines d’acompanyament emocional i de gestió de la situació quan retornem a l’activitat presencial."

 

 • Cura del benestar personal i col·lectiu i eines per acompanyar el vessant emocional (3 i 10 de juny de 10 a 12 h).
  Xerrada adreçada a professionals del lleure i monitoratge a càrrec de Lídia Casanovas de Fil a l'agulla

  "Segurament el col·lectiu de professionals del lleure i monitoratge hem tingut diverses vivències en relació a aquest període de confinament, relacionades amb la continuïtat o no de les nostres feines, incertesa de quan tornarem a treballar, atenció de criatures, joves i les seves famílies... Els canvis de la nostra vida personal i laboral han estat sobtats. És molt possible que aquesta situació és possible que us hagi impactat de diverses maneres, sovint estressants.
  Volem oferir en primer lloc un espai on donarem suport i un marc on situar la mateixa experiència viscuda durant aquest confinament.
  La primera càpsula serà un espai de cura i per donar-nos suport a nosaltres mateixes i oferirem algunes pistes sobre com és possible crear espais d’acompanyament emocional i contenció des d’aquest vessant online per tal que pugueu donar suport a les criatures a qui acompanyeu.
  La segona càpsula serà un espai per adquirir eines d’acompanyament emocional i de gestió de la situació quan retornem a l’activitat presencial."

 

 • Cura del benestar emocional personal i en família (10 de juny de 17 a 19 h)
  Xerrada adreçada a famílies amb criatures a càrrec de Núria Danès de Fil a l'agulla

  "Segurament durant aquest temps de confinament hem passat per estats ben diversos: por, tristesa, eufòria, apatia... És possible que haguem passat alguns moments especialment difícils i que no sapiguem ben bé què ens està passant o què la situació ens superi. Alhora, més enllà de nosaltres, estem sostenint les nostres criatures i això ho fa tot més complex. 
  Obrirem un espai per a poder-vos donar un marc i algunes idees i propostes per lidiar amb aquesta complexitat i també com un espai de suport on compartir els reptes i necessitats que se us puguin estar plantejant aquests dies. Un espai pensat perquè les famílies puguem tenir sensació de suport, de no sentir-nos aïllades amb el que cada una està vivint. Vivim moments amb molts interrogants, i volem escoltar i donar suport a les angoixes, pors i preocupacions que es desperten, al mateix temps que donar espai als recursos i estratègies que emergeixen en aquest tipus de situacions."

 

Càpsules formatives
Càpsules formatives