Campanya per prevenir conductes de risc de ciclistes

Última revisió 06-05-2019 13:52
05/07/2018

La Policia Local de la Garriga realitza aquesta setmana una campanya preventiva de conductes i factors de risc adreçada a ciclistes, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit.

En aquesta campanya es controlen les infraccions comeses pels ciclistes com distraccions, circulació de risc i estacionaments. També es controlen infraccions comeses per la resta d’usuaris de la via com dificultar la mobilitat a ciclistes, posar-los en risc o circular pel carril bici.

Així, es recorda que no es pot circular en bici utilitzant auriculars ni telèfons mòbils, que cal utilitzar dispositius d’enllumenat i senyalització òptica reglamentaris circulant de nit, que el casc és recomanable per adults i obligatori pels menors de 16 anys, que la bici ha de dur frens davant i darrere i que la velocitat màxima per ciclistes és de 45 km/h. A més, quan es circula per carril bici, zones de vianants i voreres, cal respectar la preferència del vianant.

Pel que fa a la resta d’usuaris, aquests no poden para o estacionar un vehicle als carrils bici, vies ciclistes i zones d’estacionament de bicis. També es recorda que els vehicles de dues rodes motoritzats no poden circular pel carril bici, i que cal respectar la prioritat de pas dels ciclistes en el carril bici, un pas de ciclistes o un voral senyalitzat.

Campanya ciclistes
Campanya ciclistes