Atenció al futur públic visitant

Última revisió 26-05-2020 12:39
26/05/2020

Malgrat restar encara tancat, el Centre de Visitants segueix treballant en la divulgació del patrimoni i la memòria de la Garriga.

El personal de l'equipament municipal explica com s'ha organitzat i quins serveis ofereix en aquest comunicat: 

 

Comunicat del Centre de Visitants de la Garriga

Amb la nova situació causada per la crisi sanitària de la Covid19 i la posada en marxa de l'estat d'alarma, el Centre de Visitants, com d'altres equipaments públics, es va veure obligat a tancar les portes. Això va suposar un daltabaix a l'activitat regular del nostre centre, especialment en el segon trimestre de l'any que es quan acollim més escoles i instituts d'arreu de Catalunya. 

No obstant això, superada la primera fase d’anul·lació d'activitats i readaptació de les prioritats, vam tenir clar que volíem i havíem de fer un nou plantejament i seguir el servei d'atenció al públic i la divulgació del patrimoni i la memòria del municipi.

Fent balanç després de més de vuit setmanes podem dir que l'esforç a estat tot un èxit. Ens vam centrar en diferents iniciatives que tot just ara comencen a donar els seus fruits:

D'una banda, vam seguir donant atenció telefònica i online a totes les persones, com investigadors i estudiants interessats en els recursos de la Garriga que sovint necessiten orientació i assessorament per a les seves recerques, o a qualsevol que tenia consultes sobre les activitats en el moment que es puguin reprendre. Fins i tot hem donat suport a futurs visitants internacionals com la María, de l'Uruguai, que té previst venir a conèixer les arrels de la seva família en quan s'aixequi el confinament.

Hem seguit també rebent sol·licituds d'informació sobre les propostes d'activitats del segon trimestre dels nostres veïns i veïnes i de totes les persones interessades en la Garriga. Malgrat que les activitats presencials ara per ara estan cancel·lades fins a propera ordre, no hem volgut deixar de generar continguts de valor. 

I és així com va sorgir la idea de posar en marxa una campanya molt més activa de presència online a les nostres xarxes socials per tal d'apropar el patrimoni a cada casa. Així hem creat #passejadesvirtuals un contingut audiovisual sobre diferents espais patrimonials i edificis singulars de la Garriga. I el Programa #TurismeAcasa en què cada setmana pugem vídeos explicant alguns dels aspectes més significatius de les nostres rutes.

La Garriga Rural, el refugi antiaeri de l'estació, la Doma... són ara petites píndoles que en menys de 10 minuts ens permeten sortir del confinament i apropiar-nos de nou de la cultura, l'oci i el gust per aprendre. 

Però no deixem de pensar en el moment de poder retrobar-nos amb tots vosaltres un cop passi aquesta situació i continuar fent allò que més ens agrada fer, explicar i mostrar de forma presencial i vivencial el bast patrimoni que posseeix la Garriga, i és per això que, il·lusionades fins i tot, estem preparant nous continguts per celebrar la tornada amb tots vosaltres.

Més informació a www.visitalagarriga.cat

Centre de Visitants
Centre de Visitants