Aprovats els pressupostos municipals per al 2017

Última revisió 14-03-2018 13:35
11/01/2017

El Ple del mes de desembre va aprovar el pressupost municipal general per a l’exercici 2017, que suma un total de 17.653.742 euros. La proposta de l’equip de govern es va aprovar per 12 vots a favor (PDECat, Acord i Ciutadans), 3 en contra (CUP i SI) i 2 abstencions (PSC i ICV).

Entre les principals inversions prevista destaca la rehabilitació de Can Luna (650.000 euros) i la reurbanització del carrer dels Banys entre els carrers la Doma i Figueral (350.000 euros). Els pressuposts també contemplen una dotació de 325.000 euros per fomentar el treball.

Durant el període previ a l’aprovació dels pressupostos, s’han registrat més de 42 aportacions de la ciutadania, que l’equip de govern ha tingut en compte per a la redacció final del document. Segons va explicar el regidor de Finances Jordi Calatrava, algunes de les propostes rebudes ja estaven previstes a l’avantprojecte de pressupostos, com ara la millora i el manteniment dels carrils bici, les ajudes per a l’adquisició de llibres escolars, millores en la senyalització i l’increment de partides d’Acció Social.

L’alcaldessa Meritxell Budó, va assegurar que l’objectiu del govern era mantenir unes finances equilibrades i sostenible, una tresoreria estable, sense increment ni de l’endeutament (el marge d’endeutament estimat per al proper exercici és del 15%) ni de la pressió fiscal a la ciutadania. 

La CUP i SI van explicar que el seu vot contrari als pressupostos es devia al fet que “els pressupostos no havien estat participatius”. La CUP, a més, afegia que no compartia “la lògica empresarial que es fa de la gestió municipal”. Ciutadans va votar-hi a favor explicant que estava d’acord amb moltes de les inversions previstes, així com per l’acceptació d’algunes de les seves propostes, tot i que seguiria de prop el seu compliment.

El PSC va abstenir-se perquè, segons va assegurar, el seu grup ha “perdut la confiança en l’equip de govern”, a qui recrimina no escoltar l’oposició. També va abstenir-se ICV, que espera que en un futur “la gestió dels pressupostos sigui més participativa”.

 

ple desembre
ple desembre