25 edicions del Voluntariat per la llengua a la Garriga

Última revisió 28-06-2017 11:33
09/11/2016

El programa Voluntariat per la llengua a la Garriga ha arribat enguany a la 25a edició i per celebrar-ho es va convidar a l'escriptor sabadellenc, David Vila.
 

Durant l'acte, que es va fer a l'EME el 3 de novembre passat, lVila va parlar sobre l'ús del català i el valor que té entre les més de 6000 llengües que existeixen arreu del món.

L'escriptor sabadellenc va presentar el seu manual de llengua I si parlem català? per fer reflexionar els assistents de la importància que tenen els voluntaris lingüístics com a potenciadors de la llengua catalana. 

L'autor va afirmar "que la societat catalana està plena de prejudicis i és per això que es creu més educada si es passa al castellà a l'hora de relacionar-se amb la gent del carrer, a més afirma que la majoria de la gent canvia de llengua en veure algú amb un color de pell diferent, d'una altra cultura aliena a la seva... i això empobreix el català".

En aquesta edició s'han presentat algunes parelles noves a més de les parelles lingüístiques consolidades d'altres edicions, que amb el pas del temps han passat a anomenar-se parelles acollidores. Se'ls ha proporcionat material per poder començar les seves converses setmanals a fi tenir temes per xerrar, idees per opinar i una sèrie de propostes perquè les trobades siguin més profitoses per als dos components de la parella.

L'Oficina de Català pretén que el Voluntariat no sigui una activitat més i prou, com un bolet i per això ha organitzat altres activitats culturals per als aprenents, voluntaris i alumnes de català com són sortida al teatre, presentació d'un llibre, excursió al Refugi entre altres propostes.