Xerrada sobre l'exili a la República Dominicana

Última revisió 28-06-2017 11:51
13/10/2016

Dins el cicle La Garriga per la Pau el 14 d’octubre a les 20 h a Can Raspall tindrà lloc la xerrada "Exili i emigració a la República Dominicana".

La conferència, a càrrec d’Elisenda Barbé, doctora en història contemporània per la UB, explicarà l'exili de les prop de 4.000 persones a la República Dominicana entre 1955 i 1960. 

La seva experiència és molt desconeguda i interessant. Un dels darrers exemples de les migracions ultramar que, des del segle XIX i fins l'esclat de la Guerra Civil, van ser els principals moviments emigratoris a l'exterior d'Espanya. El país antillà també va ser lloc d’acollida molt desconegut de l’exili republicà.

També dins el mateix cicle d’actes, el proper 20 d’octubre tindrà lloc la taula rodona “El paper de la dona en la pau”, una activitat integrada dins el cicle  i que es farà a les 17 hores a Can Ramos.

L’acte, obert a tothom, comptarà amb la intervenció de representats d’entitats i administracions del Marroc i de Catalunya i relacionarà sobre el paper de la dona en els processos de pau. Després de al taula rodona hi haurà una desfilada de moda àrab- europea, un concert de música del grup femení Al Hadra Zaylachiya i un sopar de germanor.