El garriguenc Nacho Castells guanya el "Restaurant of the Year" de Birmingham

Última revisió 28-06-2017 11:39
28/10/2016

El garriguenc Nacho Castells Rusiñol ha aconseguit el premi al "Restaurant of the Year" de Birmingham.

En Nacho va viure a la Garriga des de l'any 2002 on va estudiar ESO a l'institut Blancafort i desprès va estudiar Tècnic de Cuina a l'escola CETT de Barcelona. En acabar els estudis va treballar uns mesos a la cuina del Balneari Blancafort i tot seguit va seguir fen stages a diversos restaurants de renom. Entre ells, destacar el restaurant Neichel, amb una estrella Michelin, on va aprendre a cuinar amb productes de primera qualitat i "amb molta disciplina", segons recorda.

Després d'aquesta experiència, va entrar a treballar com a cuiner i, després com a cap de Partida, al restaurant Blanc del Hotel Mandarin de Barcelona, comandat llavors pel malograt Chef Jean Luc Figueras, impulsor de la nova cuina catalana i mort prematurament ara fa dos anys. A partir d' aquell moment, en Nacho va treballar durant més de 4 anys com a Cap de Cuina a diferents restaurants de Barcelona fins que, amb motiu dels Jocs Olimpics, va decidir aceptar una oferta per obrir el restaurant d'un prestigiós hotel de Bakú (Azerbaijan).

Posteriorment, va decidir anar al Regne Unit on tenia diferentes ofertes tant a la capital, Londres com a Birmingham. Finalment va optar per un restaurant de cuina espanyola a Birmingham, on va introduir al menu diferents plats tradicionals catalans, des de els peus de porc fins a la crema catalana, i que és el que ara ha conseguit el premi al "Restaurant of the Year" d'aquesta ciutat.