Prevenir els ofegaments durant la temporada de bany

Última revisió 28-06-2017 12:02
17/08/2016

El Govern de la Generalitat demana extremar les precaucions per prevenir els ofegaments sobretot durant la temporada de bany. Des d'Interior es vol insistir en les mesures preventives de cara al bany per poder minimitzar els riscos que qualsevol activitat comporta.

Respectar sempre les indicacions dels socorristes, col·lacar els dispositius adequats als infants que no saben nedar i no deixar-los sols són algunes de les indicacions preventives.

En cas de banyar-se a rius, estanys, pantans i piscines no exposar-se a riscos innecessaris és un altre dels consells

Des de la Generalitat es vol recordar que si es tenen problemes a l’aigua i es necessita ajuda, cal alertar aixecant un braç completament estirat. En el cas de detectar alguna persona amb problemes dins l’aigua, cal trucar al 112 i intentar ajudar-la sense perdre el contacte amb la vora, per exemple amb una corda o formant una cadena humana, o llanceu-li algun objecte que floti. S'ha d'evitar llançar-se a l’aigua per socorre’l: una persona en situació d’ofegar-se et pot arrossegar fàcilment.

 

 

Piscina
Piscina