L'Aplec de la Sardana fa 60 anys

Última revisió 28-06-2017 12:02
02/09/2016

L’Agrupació Sardanista de la Garriga prepara, aquests dies, els actes del 60è aniversari de l’Aplec de la Sardana. L’Aplec es celebrarà el 10 de setembre però des del dia 5 s'han organitzat diverses activitats

Com a actes previs a l’Aplec, a partir del 5 de setembre es podrà visitar l’exposició “La Garriga i la sardana, fotos d’ahir i d’avui” a la Fundació Maurí. Altres activitats –es faran a l’Auditori- seran la conferència “La sardana comunica emocions”, el 6 de setembre a càrrec del periodista Josep M. Casasús, i el concert Catalunya i la sardana: música i vers, el 9 de setembre.

L'aplec es farà el dia 10 al vespre a la pista esportiva núm. 1 (al pavelló de Can Noguera en cas de pluja) just abans de l’Homenatge a la Senyera que es fa cada any a mitjanit amb motiu de la Diada Nacional dels Països Catalans.

L’Aplec de la Sardana, que sol aplegar unes 800 persones, inclourà una botifarrada popular i un concurs de colles improvisades i comptarà amb l’actuació de les cobles Mil·lenària, Ciutat de Girona i Sant Jordi Ciutat de Barcelona. 

La Diada a la Garriga comptarà primer amb un acte institucional el dia 10 a les 19 h a la plaça del Silenci. Després serà el torn de les sardanes i de l'homenatge a la bandera.

Enguany serà romancer Jaume Arnella qui llegirà el manifest de la Diada i, a continuació, es farà una marxa de torxes i una ofrena floral a la senyera.

Els actes acabaran amb el tradicional concert d’havaneres a la plaça de l’Església.

Programa Aplec de la Sardana
Programa Aplec de la Sardana