Combatre les actituds sexistes en entorns festius

Última revisió 28-06-2017 12:11
18/07/2016

La Biblioteca Núria Albó acollirà, del 18 de juliol al 5 d'agost, una exposició, que pretén visualitzar i combatre aquests comportaments, sobretot entre els joves

Sota el títol “No tot s’hi val. De festa, actituds no sexistes”, l’exposició, cedida per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, recull vinyetes de còmics que reflecteixen una realitat que es troben els joves quotidianament.

L’objectiu de la mostra és el de visualitzar aquests comportaments masclistes, sobretot en entorns festius, i conscienciar els joves que no els han de tolerar, per tal d’eradicar-los. El públic al qual es dirigeix és, especialment, el col·lectiu dels joves.

Possessió i control en les relacions de parella, pressions estètiques cap al nostre cos o la nostra manera de vestir, rol de les dones com a objectes o reclams sexuals, comentaris homòfobs, mesurar la suposada virilitat, envair els espais personals, limitar la nostra autonomia afectiva… Són només alguns exemples. 

L'exposició forma part de la campanya  “N + O = NO” que es porta a terme des de l'Ajuntament de la Garriga i que és pionera, juntament amb Palau-solità, al Vallès Oriental.