Propostes literàries garriguenques per Sant Jordi

Última revisió 22-04-2016 10:37
22/04/2016

Sant Jordi té noms propis a la Garriga amb reedicions especials de les editorials del poble i amb novetats d'autors del municipi dels quals a continuació en teniu una selecció.

Història de la Garriga. Dels primers assentaments humans al segle XXI
No-ficció
Autors: Elisenda Barbé, Arnau Garcia, Jordi Llimargas i Jaume Oliver
Edita: Ajuntament de la Garriga, 2015
Sinopsi: Obra de referència per a l’estudi i el coneixement de la història de la Garriga. Ideal per a estudiants i per a la gent que viu al municipi. Repassa l’organització urbanística des dels primers assentaments prehistòrics a l’actualitat, l’evolució demogràfica, les crisis i les guerres, la influència del termalisme, el desenvolupament rural i industrial i les festes tradicionals, entre d’altres.


Querol, un món petit
No-ficció
Foto: Arxiu Jordi Castells
Autors: Veïns i veïnes del barri de Querol
Edita: La Garriga Secreta, 2016
Sinopsi: Història del barri del Querol, situat al nord del poble amb prop de 300 fotografies, entre les antigues i les actuals. L’Editorial La Garriga Secreta també reedita el primer volum de la col·lecció La Garriga secreta, que estava esgotat des de fa anys.. El llibre La Garriga secreta 1 es podrà adquirir sol o bé amb un paquet amb els tres llibres de la col·lecció.


Joyce i les Gallines
Ficció
Autora: Anna Ballbona
Edita: Llibres Anagrama, 2016
Sinopsis:
Joyce i les gallines (Finalista del Premi Anagrama de Novel•la) parteix d’una constatació que requereix prendre mesures dràstiques: l’existència massa sovint no té sentit, i tots necessitem un pretext per tirar endavant com sigui. Amb un humor de vegades lacònic i de vegades descordat, Anna Ballbona traça el retrat d’una dona en transformació, d’un paisatge desdibuixat i d’un temps d’incertesa.


Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i vent
Ficció
Autor: Josep Francesc Delgado
Editorial: El roure de Can Roca, 2007
Sinopsi: 31a reedició d’aquesta obra, un dels llibres clàssics de la novel•la catalana de viatges i aventures. L’acció gira al voltant de la misteriosa desaparició de la Mireia, l'única dona d’una l'expedició de catalans que es proposa arribar al cim de l’Everest (Sagarmatha en nepalès). L’editorial també reedita per 16a vegada Idriss, la noia del fil de seda i per 6a, Estima,t t'he de deixar i Nima, el xerpa.

Guia Calidoscòpica de la Garriga
No-ficció
Autors: Ramon Ferrandis, Pau Gasol, Jaime Moroldo, Francesca Riu, Misael Alerm, Miquel Pujol i Júlia Riu
Editorial: Guia Calidoscòpica de la Garriga, 2015
Sinopsi: Els autors proposen una visió diferent sobre la Garriga i d’alguns dels seus espais més significatius, a través del seu particular calidoscopi fet per fotografies, pintures i textos.

Fer de mestre
No-ficció
Autor: Jordi Sedó
Edita: Editorial Malhivern, 2014
Sinopsi: Llibre crític sobre l’educació i sobre el sistema educatiu que parteix de l’experiència i de la praxi diària, sense apriorismes ni afectacions corporativistes. L’editorial Malhivern també té a la venda Un rèquiem pel catanyol, del mateix autor, que recull articles que tenen com a objectiu comú el d’intentar esdevenir una contribució a la millora de la qualitat del model de llengua catalana que es fa servir actualment.