Èxit de la 5a edició de la Fira de la Botifarra

Última revisió 07-04-2016 12:46
16/03/2016

La 5a edició de la Fira de la Botifarra es va cloure amb èxit de visitants i la implicació de les cansaladeries i els restauradors per esdevenir una cita referent en l’àmbit gastronòmic de qualitat i de proximitat, a partir d’un dels productes més emblemàtics i tradicionals de la Garriga: la botifarra, elaborada artesanalment, en les seves diverses especialitats.

Durant tot el cap de setmana de la Fira, els visitants de la Garriga van poder gaudir dels tastets de botifarra a les cansaladeries, degustacions especials a l’espai firal, al centre de la vila, i fins i tot, els més petits van participar en el taller fem botifarres¡, en la recreació d’un obrador; on van elaborar artesanalment l’embotit artesanal i aprendre el seu lèxic.

En aquesta edició, la Fira ha consolidat l’espai gastronòmic, situat a la Plaça de l’Església, que va oferir la degustació de les propostes creatives de set restauradors del municipi i una foodtruck, bassades en la botifarra elaborada tradicionalment a La Garriga, i acompanyades del maridatge de cervesa de productors artesanals i vins de proximitat.

Jordi Pubill, regidor de Promoció Econòmica, Indústria i Treball de la Garriga va destacar en la cloenda de la fira la satisfacció expressada per part de cansaladers i restauradors locals pels resultats de l’esdeveniment i l’èxit de la carpa aixecada a la Plaça de l’Església per acollir l’espai gastronòmic. Un cop consolidada, el consistori es plantejarà ara donar-li a la cita un més gran impuls en la propera edició.

Els diferents espais de la fira acolliren estands amb productes artesanals i de proximitat a més de propostes lúdiques i culturals de la tradició garriguenca, com les Corrandes de la botifarra i la confecció de la catifa de flors de la Fira. Entre els diversos actes paral·lels, la trobada es va dur a terme també el ja tradicional concurs de dibuix infantil en el qual hi van participar 210 obres, i el torneig obert de naips del joc de la Botifarra.

IV concurs infantil de dibuix de la botifarra de la Garriga:
Després d’examinar les 210 obres presentades al concurs, el jurat format per representants de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament, de l’Escola D’Art Municipal, de l’establiment Esborrany i de la cansaladeria La Moreneta, va acordar per unanimitat atorgar els següents premis:
1er premi categoria de 4 a 6 anys: Anna Colmenero
1er premi categoria de 7 a 9 anys: Mercè Redon
1er premi categoria de 10 a 12 anys: Janna Arias
I dos accèssits per cada categoria: Giro Duran i Magda Rivera (4 a 6 anys), Manel Corbacho i Laia Serrano (7 a 9 anys) i Clara Molinero i Paula Bonachela (10 a 12 anys).

L’entrega dels premis es va fer dins del programa dels actes de la fira de la botifarra, el diumenge al matí i va comptar amb la regidora d'Ensenyament, Meritxell Coma i Lluís Marco, regidor de Comerç i Emprenedoria.

Fira de la botifarra
Fira de la botifarra