Ràdio Silenci celebra la setmana del Big Data

Última revisió 15-03-2016 09:09
15/03/2016

Ràdio Silenci celebra la setmana del Big Data amb l'emissió d'entrevistes a investigadors d'anàlisi de dades biomèdiques.

Un equip de l'emissora es va desplaçar fins al Centre de Recerca Matemàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, on se celebrava el darrer congrés sobre grans bases de dades en Biomedicina per entrevistar Simon Wood, catedràtic d'estadística i ecologia teòrica al departament de matemàtiques de la Universitat de Bath, al Regne Unit;  AedinCulhane, científica del departament of Bioestadística de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, a Boston; Jonathan Marchini, catedràtic d'estadística genòmica al Departament d’estadística de la Universitat d'Oxford i Giovanni Montana, catedràtic de Biostadística i Bionformàtica del Departament d'Enginyeria biomèdica a King's College London.

Com encaren dia a dia aquest nou escenari els científics de dades, quines dades analitzen, com es transformen aquestes grans bases de dades en coneixement que sigui útil pels pacients o cquin benefici obté la ciutadania són algunes de les preguntes que han intentat respondre.