Donació de sang el dia 18

Última revisió 14-03-2016 12:20
14/03/2016

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya torna a la Garriga el proper 18 de març per dur a terme una nova campanya de donació de sang. Les donacions es podran fer al CAP de 16 a 21 hores i es demana el suport de tothom que pugui-hi col·laborar-hi.

La necessitat de sang del Banc de Teixits és constant: cada dia es necessiten, a Catalunya, 1.000 donacions, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Pel donant és un acte gens dolorós que pot salvar moltes vides.

Tot i que Catalunya presenta un bon índex de donacions, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.

La Garriga vol mantenir els bons números de l’any 2015 que va tancar amb 376 donacions, la xifra més elevada dels darrers 10 anys al poble.

Donació sang
Donació sang