La Garriga comptarà, el 5 de març, amb la visita de l’historiador de Perpinyà Grégoy Tuban, expert en l’exili republicà a França. 

">

Debat sobre l'exili

Última revisió 02-03-2016 12:46
02/03/2016

La Garriga comptarà, el 5 de març, amb la visita de l’historiador de Perpinyà Grégoy Tuban, expert en l’exili republicà a França. 

L’historiador oferirà una xerrada- debat a l’Auditori de l’Escola de Música que començarà a les 18 hores amb la projecció del documental Camp d’Argelers 1939-1942.

Grégory Tuban, nascut a Sant Brieg, la Bretanya, el 1973, és descendent d’una família de la Catalunya del Nord per part de pare. Periodista a Perpinyà, ha escrit nombrosos articles sobre la retirada de la guerra civil espanyola i ha participat en moltes iniciatives encaminades a mantenir viva la memòria d’aquest trist episodi.

El camp d’Argelers és una icona viva en la memòria col·lectiva catalana i espanyola, tant si les famílies han viscut a la Catalunya franquista com si han viscut a l’exili., per on van passar republicants, brigadistes alemanys, austríacs, italians, americans; "estrangers" polonesos, ucraïnesos, belgues, gitanos i jueus..

Aquest és un dels actes de Commemoració del Bombardeig i de Foment de la Cultura de la Pau, que són també una bona oportunitat per adquirir el llibre Aviació i guerra a la Garriga, 1933 – 1946 (de venda a les llibreries).

Enllaços