Rebuig a declarar Felip VI persona Non Grata

Última revisió 14-03-2018 14:05
26/02/2016

Els vots en contra de CiU, Ciutadans i PSC van evitar que prosperés la moció d'Acord i la CUP, que volia declarar persona Non Grata al rei Felip VI. ICV es va abstenir.

A més, la moció presentada demanava "declarar la Garriga municipi deslliurat de la monarquia borbònica i reprovar qualsevol règim autoritari o monarquic arreu del país" ja que es necessita un sistema polític on totes les persones siguin iguals en drets i deures i sense privilegis", dos punts que van fer esment en les seves intervencions tant el regidor de la CUP, Roger Prims, com el d'ACORD, Albert Benzekry.

Xavier Berrnaldo de SI es va mostrar sorprès pel vot de convergència i va declarar que "aquesta monarquia no em representa".

Des de CIU, Jordi Pubill va argumentar que hi votaven en contra "perquè to i que no som monàrquics, ja fa temps que hem desconectats iq ue treballem per la república catalana mirant el futur"

Ángel Guillén de C's va recordar que "aquesta és una monarquia parlamentària fruit d'un procés democràtic" i Àlex Valiente de PSC va explicar que tot i que creien en la creació d'un nou estat sense corona " aquesta moció traspassa competències i legalitat.

ICV es va abstenir perquè tot i ser republicans no estava d'acord amb el contingut.