Tractament urgent de la processionària del pi la nit del 19 de febrer

Última revisió 16-02-2016 14:39
10/02/2016

La falta de fred d’aquesta tardor i hivern ha fet que el desenvolupament de la processionària del pi hagi estat molt superior a la dels altres anys i per aquest motiu el proper 19 de febrer es durà a terme un tractament urgent a diverses zones de manteniment municipal.

En concret, s’han detectat bosses a pins del bosquet de Can Terrés, cedres del passeig dels Til.lers, cementiri Nou, aparcament de la zona esportiva de Can Noguera, pati de l’institut Blancafort, casal de Can Mora, Parc del Congost (aprop la rotonda Sati), talús de l’avinguda Pau Casals, dos pins del carrer Josep Aymerich i en un pi a la zona final del passeig del Congost (passat Pinetons, al costat del marge del riu).

Al passeig dels Til·lers, al bosquet de Can Terrés i el pi del passeig Congost, s’ha procedit a la retirada mecànica (amb l’ajut de la plataforma elevadora i camió cistella en alguns casos) i posterior crema de les bosses.

Al carrer Josep Aymerich, als pins de l’institut Blancafort, el de Can Mora i els de l’Av. Pau Casals hi està previst col·locar i provar l’eficàcia de trampes noves per a la captura de l’eruga del pi per capturar-les en el tronc i evitar que arribin a la via pública.

Pels greus problemes urticants i al·lèrgics que representa aquesta plaga, tant per persones com per animals domèstics, a la resta de punts es procedirà a realitzar un tractament la nit del 19 al 20 de febrer.

A la Garriga, es realitza de forma habitual un tractament biològic per a combatre-la. Aquest tractament consisteix en la fumigació durant el període octubre-novembre, amb un bacteri, el Bacillus thuringiensis, que actua com a agent patogen de les erugues. Així, el passat octubre es va realitzar aquest tractament en els següents espais: escola i parc dels Pinetons, escola Tagamanent, zona institut Blancafort i pavelló esportiu Can Violí, Escola Puiggraciós, zona esportiva Can Noguera, talús Av. Onze de Setembre, Parc del Congost (vora rotonda Sati) i pati de Can Mora.

Objectiu del tractament: control urgent de la processionària en pinàcies.

- Data: 19 de febrer de 2016
- Horari: a partir de les 23 hores
- Matèria activa: alfa cipermentrin 10%
- Ubicació: zona Institut Blancafort, talús Av. Pau Casals sobre del refugi darrera estació de la RENFE, zona esportiva Can Noguera, zona verda al costat rotonda de la SATI, Can Mora i cementiri nou.

 

Els condicionants preventius per seguretat són els següents:
- No entreu en la zona tractada fins que l’aplicació s’hagi assecat. Respecteu les zones senyalitzades.
- Eviteu el contacte amb els arbres tractats durant les primeres 24 hores.
- Per tal de minimitzar les molèsties que es puguin ocasionar, es recomana als veïns propers que durant la realització dels treballs mantinguin les finestres i portes tancades i no deixin roba ni animals domèstics en balcons o terrasses.

 

 


Des de l'Ajuntament es demana que els particulars també procedeixin a retirar les bosses dels seus arbres.