Homenatge a Santiago Cucurella, el proper 2 de febrer

Última revisió 26-01-2016 09:42
27/01/2016

La FUMH ha preparat un memorial en honor al que va ser el seu ideòleg, director i patró, Santiago Cucurella, que va morir el 25 de febrer de 2015. Al llarg de tot el mes vinent, doncs, les xerrades que s’impartiran a l’AUA seran en el seu honor.

La primera d’elles i la més significativa serà el proper dimarts 2 de febrer i inclourà un homenatge a la seva figura amb els parlaments dels membres de la fundació i de l’Associació Contrapunt i l’entrega d’una placa d’agraïment i recordatori als seus familiars, en una ocasió especial que gaudirà d’entrada lliure. Serà a les 18:30 h, al Teatre de la Garriga El Patronat, amb la posterior conferència de Sílvia Cóppulo titulada “El periodisme i les xarxes socials”.

Les altres tres conferències del Memorial Santiago Cucurella tractaran temàtiques estretament lligades a l’interès personal de l’homenatjat. Així, en el camp de les humanitats, el dia 9 de febrer, Josep Lluís Albajar pronunciarà la conferència “Carisma i lideratge. Catalunya de la Renaixença ençà”; en el camp de la història, Agustí Alcoberro impartirà la xerrada “Un país per viure-hi”, el 17 de febrer; i, per a cloure el memorial, Àngel Castiñeira oferirà el dia 23 la conferència “L’emergència de la nova política: causes i aportacions”, en el camp de la sociologia. Aquest darrer acte comptarà amb l’actuació musical en homenatge a Cucurella a càrrec de l’Aula de Música de la FUMH i d’Alba Ballús.

Al marge de la seva estreta relació amb la Fundació Universitària Martí l’Humà, Santiago Cucurella i Fernández va ser un dels impulsors de Contrapunt Associació Unesco de la Garriga i professor d’història durant més de trenta anys, gran part dels quals va exercir a l’institut Manuel Blancafort, del qual també en fou director.

Santiago Cucurella
Santiago Cucurella