Bon paper d'estudiants del Vil·la Romana

Última revisió 20-01-2016 09:55
22/01/2016

Tres estudiants de l'institut Vil·la Romana han estat seleccionats per participar al programa Bojos per la Ciència i un exalumne del centre ha guanyat el  I Premi Temps, Espai i Forma en la categoria de Batxillerat, que atorga la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

Ferran Blasi, l’Albert López i la Gisela Martí, són els alumnes de primer de batxillerat del centre garriguenc que participaran al programa Bojos per la Ciència d’enguany.

Aquest programa, que està organitzat per la Fundació Catalunya La Pedrera,promou alumnes que mostrin aptituds i interès en els diferents camps de la ciència. Els seleccionats assistiran a centres de recerca internacional per experimentar i treballar amb científics professionals que els ajudaran a ampliar els seus coneixements.

D'altra banda, El nostre ex-alumne Pau Grau va ser premiat amb el I Premi Temps, Espai i Forma en la categoria de Batxillerat, que atorga la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

El motiu del premi va ser el treball de recerca que va fer a l'institut durant el curs 14/15: “Joan Grau. El preu de la llibertat”, en el que feia una recerca sobre la trajectòria del seu besavi, des del compromís social i polític que el va portar a implicar-se en cercles esperantistes i el POUM, fins a la guerra civil al front d'Aragó i el camp de refugiats d'Argelers.