Ja es pot sol·licitar el vot per correu

Última revisió 10-08-2015 12:55
12/08/2015

Les persones que vulguin votar per correu en les properes eleccions al Parlament tenen temps fins el 17 de setembre.

La sol·licitud es pot demanar a les oficines de Correus. Un cop feta, cal esperar a que l’Oficina del Cens Electoral, enviï per correu certificat, del 7 i fins el 20 de setembre, tota la documentació necessària. Aquesta documentació l'haurà de recollir personalment la persona sol·licitant. 

El sobre amb el vot s’ha de certificat a l’oficina de correus abans del 23 de setembre. Un cop feta la sol·licitud del vot per correu, ja no es pot votar personalment a la Mesa electoral.

Pel que fa als electors que es trobin temporalment fora del territori nacional una vegada efectuada la convocatòria de les eleccions i que preveuen que estaran fora fins el dia de la votació, hauran de sol·licitar des de l’estranger la documentació necessària per poder votar. La sol·licitud es pot recollir a les oficines Consulars o a traves de la web del Ministerio de Asuntos Exteriores y Cooperación del 4 d’agost fins el 29 d’agost. 

L’elector tindrà que estar inscrit al registre de Matricula del Consolat com a resident. De no ser així podrà fer-ho en el mateix moment que recollir la sol·licitud. Del 1 de setembre al 15 de setembre la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens enviarà a l’elector al domicili a l’estranger indicat a la sol·licitud, per correu certificat, la documentació necessària per poder votar. Un cop rebuda la documentació, l’elector tindrà fins el 23 de setembre per enviar el seu vot a la Mesa electoral, per correu certificat i urgent.

Vídeos

Campanya sobre el vot per correu i per a invidents

Enllaços