L'arranjament del camí fluvial s'iniciarà al juliol

Última revisió 22-06-2015 11:10
23/06/2015

Les tasques de recuperació del camí fluvial del riu Congost entre la Garriga i Figaró-Montmany, que està inclòs dins la xarxa europea d’espais protegits Xarxa Natura 2000, pel seu interès faunístic, començaran el proper mes de juliol.

L'arranjament té com objectiu millorar la connectivitat d’un tram de 3,38 km situat a la part nord del terme municipal de La Garriga fins a Figaró-Montmany donant continuïtat al camí fluvial de Besòs-Congost, actualment condicionat des del mar fins a la Garriga. 

L’actuació, té un pressupost de 111.000 euros, dels quals el Consell Comarcal n’aportarà 75.000, procedents del Pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona, que serviran per millorar la plataforma, per incrementar la seguretat dels usuaris i i per solucionar el pas al gual de la Peçola.

Així ho determina el conveni signat al juny entre el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, José Orive; el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote; l’alcalde de Figaró-Montmany, Lluc M. Vinyes, i l’alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó.

El camí fluvial del Congost té 37,8 km de longitud i ofereix paratges tan importants ecològicament com el meandre de Can Gallicant, punt d’unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.

Camí fluvial
Camí fluvial