El Concurs d'Aparadors fa 30 anys

Última revisió 02-06-2015 12:11
02/06/2015

El Concurs d’Aparadors de Corpus de l’ASIC, que celebra aquest any el seu 30è aniversari, es farà del 3 al 7 de juny.

El certamen, en què participen una 40a de comerços, és ja una cita esperada tant pel comerç local com pel seu públic, i els dissenys són cada vegada més elaborats. 

Segons l'ASIC, "Des de les botigues, es viu d’una manera molt especial ja que els comerços tenen l’oportunitat de lluir els seus aparadors ben engalanats davant de les seves persones clientes i del públic visitant.

El muntatge d’un aparador pot tenir una preparació de mesos perquè la majoria de comerciants s’encarreguen personalment del disseny i muntatge dels elements decoratius. Cada any, quan s’acaba el concurs, els botiguers comenten que ja han pensat com faran l’aparador de l’any vinent.

La evolució del concurs ha estat molt regular. Durant aquests 30 anys hi ha hagut una mitjana de participació que volta els 45 establiments, i això és significatiu, ja que es tracta d’una xifra molt superior a la de concursos d’aparadors d’altres poblacions amb un volum similar de comerços. 

Per commemorar els 30 anys del concurs l’ASIC prepara una exposició fotogràfica que en repassarà la història i que es podrà visitar a l'Hotel Calàbria.

Com en els darrers anys, el concurs està lligat a la participació ciutadana amb l'Endevina qui ha guanyat, on el públic ha de d'esbrinarr quin serà el premiat pel jurat professional. Les butlletes per votar es trobaran als comerços i s’hauran de dipositar en una urna que hi haurà a la plaça de l’Església el dia 5 de juny durant la Nit dels Aparadors. Es sortejaran vals de compra per valor de 500 euros i premis patrocinats per Caves Mont-Ferran i Taqui Distribucions.