Autisme Europa visita la Garriga

Última revisió 04-05-2015 08:52
04/05/2015

Representants de l'Associació Internacional Autisme Europa, que celebrava la seva assemblea general a Barcelona, van visitar la Garriga el 2 de maig passat.

Representants de França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Islàndia, Noruega, Finlàndia, Romania, Lituània, Hongria, Àustria, Malta, República Txeca, Suïssa, Luxemburg, Dinamarca, Grècia, Holanda, Polònia, Rússia, i fins i tot del Canadà han visitat les instal·lacions d'Autisme la Garriga (CERAC, la zona esportiva, Llar Cau Blanc, Llar Cottet i TERLAB).

Durant la trobada han compartit experiències amb el regidor de Salut, Albert Jiménez,  la presidenta de la Fundació Congost Autisme i membre del Consell d’Administració d’Autisme Europa, Marta Roca i el director general de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga, Joan Cruells.

Durant l'acte, el Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor dels serveis, ha fet una breu presentació del model d’atenció i tractament de les persones afectades per l’autisme a Catalunya i de l’estructura i funcionament d’Autisme la Garriga. 

La visita ha permès als representants d’Autisme Europa aprofundir en el coneixement del funcionament dels serveis i intercanviar impressions sobre l’atenció i tractament de les persones greument afectades per l’autisme.

En Jordi Oliver i la Rosa Esteller, fundadors del projecte Autisme la Garriga juntament amb Joan Roca i Lídia Fina, ens han acompanyat a la visita. Ells, juntament amb el Dr. Francesc Cuxart, van participar el 1980 a un congrés internacional a Gant organitzat per diferents associacions europees, on va néixer el projecte de creació de l’Associació Internacional Autisme Europa, que es va constituir formalment el 1983 i de la que APAFAC en fou un dels membres fundadors.

Autisme europa
Autisme europa