La Guerra Civil encara dóna sorpreses l'any 2015!

Última revisió 07-07-2015 13:28
14/04/2015

S'acaba de trobar a l’arxiu municipal el document que prova l'ús compartit del Casinet entre els i les garriguenques i l’exèrcit republicà.

Es tracta de les fitxes que servien per cedir els llibres de la biblioteca en préstec a qui els demanés, que com podeu veure a les fotografies proven l'ús compartit de l'espai.

En les imatges, cedides per l’Albert Benzekry Fortuny es poden veure els dos edificis situats al Passeig dels Til·lers, a tocar del carrer Cardedeu, just on ara podeu veure l’edifici ocupat per l’oficina d’una entitat bancària: el Casinet i un hotel que, al llarg del temps, va anar canviant de nom.

Se sabia que, durant la guerra, el Casinet s’havia convertit en Biblioteca Popular, i que l’any 1938 havia estat ocupada pel Cos de Transmissions de l’exèrcit republicà. També se sabia que l’edifici, malgrat l’ocupació, va mantenir la seva funció de biblioteca i va quedar obert a tothom com a “Llar del Soldat”. En podeu trobar els detalls al llibre “Aviació i guerra a la Garriga, 1933-1946”, de David Gesalí i David Íñiguez.