200.000 euros a les teves mans!

Última revisió 16-04-2018 12:12
16/04/2018

Aquest 16 d'abril arrenca el període de recollida de propostes ciutadanes per al Pressupost Participatiu de 2019, que enguany preveu destinar 200.000 euros a inversions municipals. Podeu enviar les vostres propostes fins al 6 de maig.

Pot presentar propostes tothom qui viu i/o treballa a la Garriga, i es pot fer individualment, en grup o com a entitat.

La presentació de propostes es pot fer omplint el formulari del web http://pressupostparticipatiu.lagarriga.cat, o omplint la butlleta del díptic que s’ha distribuït casa per casa i dipositant-la a les urnes que es troben a l’OAC de l’Ajuntament, la Biblioteca, l’Escola Municipal d’Educació, el Casal de Gent Gran l’Esplai, el Casal de Joves, la Torre del Fanal, el Pavelló de Can Noguera, el Pavelló de Can Violí, l’Escola Municipal de Música o Serveis Socials, als baixos de la Biblioteca.

Es pot fer qualsevol proposta en matèria d’inversió, com per exemple, la renovació o creació d’equipaments municipals, la millora de l’espai públic o l’adquisició de tecnologies d’ús públic.

Han de ser inversions que beneficiïn la població, donin resposta a una necessitat concreta, siguin competència municipal, i tècnica i econòmicament viables.

Jornada participativa

Com a novetat d’aquesta edició, s’ha organitzat, el dia 21 d’abril, a les 10 h a la Torre del Fanal, una jornada participativa per presentar propostes conjuntes. Aquest taller sorgeix arran de les valoracions sobre el procés del 2018 emeses per garriguencs i garriguenques on es constatava que la majoria d’idees partien de necessitats individuals i no estaven pensades en sentit de poble o comunitat.

Un cop acabada la fase de presentació de propostes, es procedirà a la validació tècnica de les mateixes i tot seguit es farà una jornada participativa per escollir entre 10 i 15 propostes que passaran a la fase final de votació, que tindrà lloc entre els mesos de juliol i setembre. La votació final es farà entre el setembre i l’octubre. Podran votar online i/o de forma física totes les persones de 16 i més anys empadronades a la Garriga.