Inscripcions als cursos de català

Última revisió 12-09-2022 12:34
02/09/2022

La inscripció als cursos de català per a adults serà el 12 i 13 de setembre, de manera preferent per als alumnes del CPNL del darrer any, i del 14 al 16 de setembre, per a tothom.

Es pot fer de manera presencial a l’Oficina de Català, situada al c. Negociant, 79, (és dins de l’edifici de l’EME) o en línia a través de la plataforma d'inscripció i tràmits: inscripcions.cpnl.cat

La prova de col·locació és un requisit indispensable per a aquelles persones que tinguin un mínim coneixement de la llengua, però que no puguin justificar-lo amb la presentació d'un certificat oficial, reconegut per la Secretaria de Política Lingüística, o que no hagin fet ja un curs al CPNL. La prova de col·locació és gratuïta, té una validesa de dos anys i es pot escollir si es fa en línia o en un centre de normalització lingüística proper. Es pot sol·licitar entre els dies 5 i 9 de setembre.

Inscripcions als cursos de català de nivell C2

L'oferta formativa prevista per al primer trimestre del curs 2022-2023 supera les 28.500 places a tot Catalunya. La majoria són de nivells inicial i bàsic, per tal de garantir l'atenció prioritària a les persones amb pocs o nuls coneixements del català.

En aquesta inscripció, el CPNL oferirà uns 60 cursos del nivell superior (C2). Tots els cursos d'aquest nivell seran en línia. Com a novetat, hi haurà dos formats diferents per fer el curs. D'una banda, l'anual, que consta de 90 hores i es farà al llarg del curs acadèmic i, de l'altra, el format semestral, que es podrà cursar de setembre a febrer, amb el mateix nombre d'hores però que requerirà una dedicació més intensiva de l'alumne. En ambdós casos es farà un examen final presencial que, en cas que l'estudiant el superi, atorgarà la titulació oficial.

Entre les novetats d'aquesta inscripció hi ha l'ampliació de la reducció del 50 o el 70% de la matrícula a tots els nivells de llengua. Podran sol·licitar-la les persones en situació de precarietat, pensionistes, membres de família monoparental o nombrosa, o que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. Els cursos inicials i bàsics continuen sent gratuïts per a tots els aprenents. 

La informació per a la inscripció ja es pot consultar a la pàgina web.

Enllaços